Programul Her Energy Academy

Tinere din domeniul tehnic își vor dezvolta brandul personal în cadrul programului Her Energy Academy powered by Fundația Leaders & OMV Petrom

20 de tinere vor face următorul pas spre leadershipul din domeniul energetic

  • Pe 5 mai au început înscrierile pentru programul Her Energy Academy, proiect organizat de Fundația Leaders, alături de OMV Petrom, cu scopul de a ajuta tinerele absolvente să-și dezvolte brandul personal și să se dezvolte ca viitori lideri din domeniul energetic;
  • Din echipa de mentori și vorbitori fac parte reprezentanți ai domeniului energetic, precum Alina Petrescu, director al departamentului de comunicare al OMV Petrom și Radu Mavrodin, director resurse umane OMV Petrom;
  • Înscrierile au loc până pe data de 26 mai și sunt deschise tuturor tinerelor studente, absolvente sau masterande cu aspirații de leadership din facultăți cu profil tehnic din București și Ploiești. Pe lângă atributele legate de performanțele obținute, se va acorda importanță și profilului de valori care va îngloba asumarea responsabilității și inițiativei de a genera schimbări;
  • Programul se va desfășura pe parcursul a 6 luni și va conține un mix de activități online și offline, în București și în împrejurimi.

București, 5 mai 2022: Fundația LEADERS, alături de OMV Petrom organizează programul Her Energy Academy – care își propune să încurajeze formarea și dezvoltarea viitorilor lideri din domeniul energetic.

În cadrul programului, vor fi selectate 20 de tinere pasionate de leadership. Acestea vor avea posibilitatea să participe la sesiuni de pregătire, mentorat, coaching și vizite în OMV Petrom, ghidate de doamnele care ocupă poziții de conducere și care schimbă lumea energiei.

“Her Energy Academy” are la bază modelul de leadership dezvoltat de Fundația Leaders, care se găsește la intersecția a trei elemente: menire, colaborare și gândire sistemică. Prin intermediul proiectului, avem ocazia să sprijinim 20 de tinere ce studiază sau au absolvit recent într-un domeniu tehnic, din București și Ploiești, care să își o dezvolte o serie de competențe de leadership și branding personal esențiale pentru o carieră în domeniul energetic. Her Energy Academy aduce sesiuni de coaching, mentorat 1:1 cu voluntari din partea OMV Petrom și workshop-uri online și offline, totul sub un umbrela leadershipului feminin. Misiunea Leaders, aceea de a forma lideri responsabili la toate nivelurile, este dusă mai departe prin intermediul proiectului “Her Energy Academy”, a declarat Beatrice Alexandrescu, Director Executiv, Fundația Leaders.

Programul Her Energy Academy realizat de fundația LEADERS în parteneriat cu OMV Petrom are misiunea de a ajuta tinerele să-și descopere și să-și dezvolte punctele forte, construindu-și brandul personal, astfel încât să devină performeri de top în domeniul energetic.

Participantele vor fi atent selectate, urmând a avea posibilitatea de a se dezvolta personal și profesional prin implicare în activități extracurriculare. Programul este destinat studentelor și proaspăt absolventelor, iar experiența din domeniu nu este necesară și nu reprezintă un criteriu de eligibilitate.

Mulțumită implicării OMV Petrom, participarea în program este complet gratuită, toate costurile fiind acoperite de sponsorul programului.

Agenda programului

  1. Înscrierile se pot face până pe 26 mai 2022 prin intermediul website-ului dedicat programului: https://herenergyacademy.ro.
  2. Selecția participantelor va avea loc între 26 mai și 26 iunie 2022;
  3. Desfășurarea activităților din program (workshopuri, vizite de lucru, coaching, mentorat) – 1 iulie – 20 noiembrie;
  4. Absolvirea participantelor – 18 noiembrie 2022.

Programul Her Energy Academy se bazează pe o serie de pași care vor duce la o schimbare de durată pentru abilitățile participanților: pasul 0 – lansarea pe data de 5 mai 2022 și deschiderea înscrierilor, pasul 1 – înscrierea și selectarea participantelor, pasul 2 – setarea obiectivelor și descoperirea punctelor forte, pasul 3 – seminarii pe temele autocunoaștere, angajabilitate, gândire critică ș.a., pasul 4 – vizita de studiu la OMV Petrom & Biblioteca Vie cu femei lider din companie, pasul 5 – mentorat pentru stabilirea obiectivelor personale și profesionale, precum a pașilor care vor duce la îndeplinirea acestora, pasul 6 – coaching pentru un plan de acțiune post-program și pasul 7 – închidere și absolvire.

Beneficiile programului

Her Energy Academy însumează peste 20 de ore de workshopuri de dezvoltare personală și abilități necesare pentru angajatori, desfășurate online și offline. Programul se deschide prin efectuarea testului Gallup Clifton Strengthsfinder – chestionar prin care fiecare participantă își va descoperi propriul raport care include primele 5 talente native. Talentul nativ determină un comportament repetitiv, care necesită un minim de efort și aduce excelență în rezultate. Acestea vor reprezenta primul pas în descoperirea brandului personal. 

Ulterior, activitățile din program vizează dezvoltarea brandului personal (intern și extern), coaching și mentorat 1-la-1 cu femei care inspiră participantele să se apropie de cea mai bună versiune a lor (personală și profesională), dezvoltarea gândirii critice și vizite de studiu care să consolideze, în mod practic, abilitățile deprinse și să consolideze relații cu lideri din domeniul energiei. Astfel, participantele își vor dezvolta abilitățile care le diferențiază și care le vor propulsa spre leadership.

***

Despre fundația LEADERS

Fundația LEADERS este o organizație care formează și susține oamenii cu valori și principii să devină liderii responsabili care fac România puternică la toate nivelurile. Misiunea LEADERS este să declanșeze potențialul tinerilor și să formeze lideri vizionari, responsabili și curajoși, prin programe de leadership practice, croite pe fiecare nivel de dezvoltare.

Începând cu anul 2000, fundația LEADERS s-a ocupat cu dezvoltarea de programe educaționale pentru studenți (LEADERS Explore Studenți) în parteneriat cu companii din mediul privat, având o componentă de dezvoltare a brandului de angajator. Exemple de companii partenere: Raiffeisen Bank, Engie, Garrett Motion, Holcim S.A., HeidelbergCement România, Servier Pharma, Avon, Renault. Subiectul Branding Personal a devenit parte din curricula nucleu a fundației LEADERS în anul 2018 și a fost implementat alături de specialişti în lucrul cu studenții din peste 10 universități din România. Mai multe informații găsiți pe website: https://leaders.ro

Despre OMV Petrom

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din România și din Europa de Sud-Est. Suntem activi pe întregul lanț valoric al energiei: de la sonde care produc țiței și gaze, până la de carburanți și producția de energie electrică. În fiecare an, angajații OMV Petrom depun eforturi de milioane de ore de muncă pentru a furniza energia pentru viața modernă de zi cu zi: lumină, căldură și combustibili pentru mobilitate. Mai multe informații găsiți pe website: https://www.omvpetrom.com/ro

Timp de 11 ani, fundația LEADERS alături OMV Petrom au construit programe de educaţie în comunităţile locale, au lucrat cu mii de tineri pe o curriculă personalizată de leadership, au adus componente de sustenabilitate, angajabilitate, orientare vocaţional în programele dezvoltate. Programele dezvoltate de LEADERS și OMV Petrom au fost recunoscute prin: locul 1 la Gala Societăţii Civile – Programe de responsabilitate socială, 2011, suportul Ministerului Educaţiei Naţionale pe curricula programelor și nominalizarea SABRE Awards.

Beatrice Alexandrescu, Director General

office@leaders.com

https://www.leaders.ro